Over mij


Kunst is mijn passie. Al van jongs af aan leg ik de wereld om mij heen vast in tekeningen en schilderijen. Schilderlessen ontving ik o.a. van Henri Bol, Leo Musch en Theo Slegers. In 1989 ben ik begonnen met het maken van beelden in steen en kreeg ik mijn eerste lessen van Lucien van der Eerde. Bronsgieten volgde ik o.a. bij Marti de Greef. Een opleiding ‘Kunstzinnige therapie’ gaf veel verdieping en gaf mij de mogelijkheid les te geven in schilderen, boetseren en dans. Daarin heb ik een hele tijd een eigen kunstzinnige praktijk gehad. 
De opleiding ‘Beeldhouwen’ aan de kunstacademie in Arendonk (B) bracht mij  inzicht in de verhoudingen van het menselijk lichaam. Ik ontwikkelde mijn technieken verder tijdens allerlei workshops en cursussen in binnen- en buitenland. De afgelopen jaren nam ik diverse malen deel aan Land Art projecten. Behalve beeldhouwen, boetseren, schilderen, fotograferen en het maken van installaties, schrijf ik korte verhalen, gedichten en boeken.

Ik vind het heerlijk om alle mogelijkheden uit te diepen en beeldend bezig te zijn. Innerlijke verhalen en emoties komen op die manier naar buiten. Ik word geïnspireerd door de mensen om mij heen, muziek, dans en beweging. Ook de natuur en verre reizen zijn een grote bron van inspiratie. Symboliek, mythologie en natuur zijn een vaak terugkerend onderwerp in mijn werk. Ieder werk is een nieuw proces en ontstaat meestal intuïtief. Ik heb mede daarom niet een vast thema. Alles mag, zonder grenzen. Ik gebruik diverse technieken en materialen, zoals acrylverf, zand, inkt, paraffine, krijt, bijenwas en olieverf. Schilderen is voor mij met veel plezier experimenteren en onderzoeken.  Beeldhouwen doe ik intuïtief door naar de steen te luisteren en mijn handen het werk te laten doen. 

Graag wil ik beelden en verhalen de wereld insturen die een positief effect hebben op de toeschouwer en lezer. Kijk, voel, ervaar en geniet van mijn werk!

Vanaf 1980 exposeer ik  regelmatig in binnen- en buitenland. Mijn werk is het bezit van particulieren en organisaties over de hele wereld.

Ik ben lid  (geweest) van de NABK, BOK,  KuBra, Atelier Nuenen en de World Art beeldhouwgroep. Kijk ook op Instagram.com/josinavanamsterdam en op  www.facebook.com/josinavanamsterdam.

Een deel van de opbrengst van mijn werk gaat naar goede doelen.

Art is imagination

Josina van Amsterdam was born in 1942 in the Hague (NL). Now she is living in Eindhoven. From her childhood onwards she is already drawing, painting and claying. In 1989 she discovered sculpturing in stone. She developed her skills in painting through various courses and got her own colourful style. Josina worked also as an art therapist for many years. She went to the art academy in Arendonk (Belgium) to develop her skills in sculpturing. She is inspired by the nature in her paintings, as well as in her sculptures. Josina takes the spectator into an imaginary world, cosmic and mystic. Her work is a spiritual journey.
She had many exhibitions in the Netherlands and in Belgium. Her work is in possession of people worldwide and also of some organizations in the Netherlands. Have a look on Facebook and Instagram where she posts her newest works.